Ett brev

baby-784607_1920

Mitt älskade barn

Jag var 18 år när jag fick veta att jag var gravid. Jag hade precis träffat barnets fader, och graviditeten var helt oplanerad. Jag var helt övertygad om att jag skulle behålla barnet och fick stöd av min pojkvän och mina föräldrar från start. Jag bokade ett möte med en sköterska på Ungdomsmottagningen för att få prata lite och göra ett graviditetstest för att vara mer säker på att jag var gravid. Testet visade positivt och sköterskan frågade mig hur jag kände för det.

– Jag tror inte att jag vill ta bort barnet utan vill behålla det, svarade jag.

– Det låter på dig som att du tänker behålla det så du får lite information om abort av mig.

Sa hon då, och gav mig några broschyrer. Den informationen jag fick handlade bara om abort. Jag fick ingen som helst information om att behålla barn. Jag vet inte om det var för att jag ändå var så pass ung eller för att jag hade ett helt läsår kvar på gymnasiet, men jag har aldrig känt mig så kränkt eller överkörd någonsin som jag gjorde då. Hon skulle förstått att för mig var det redan ett barn, ett barn som växte i mig och behövde mig. Ett barn som hon ville avsluta livet på! Egentligen var det inte vad sköterskan sa, utan alla som faktiskt delade hennes åsikt. Flera tyckte att vi skulle ”tänka efter noga”, att vi var ”väldigt unga” och att ”vi hade hela livet framför oss”. Men det enda jag kunde tänka på var ett liv, barnet som precis börjat växa i min mage. Ett liv med den ånger och sorg som jag skulle tvingas leva med resten av mitt liv, om jag skulle göra aborten som dessa människor sa till mig.

Idag lever jag, min pojkvän och vår, nu 2 år gamla son i ett stort hus på landet och vi har fått det liv vi önskat. Vi har aldrig ångrat vårt beslut och vår son är det bästa vi har och att se hans leende varje dag gör oss lyckligast i världen. Så det jag vill säga med det här är att vi måste tänka om! Idag är abort ett val. Ett val mellan liv och död. Det har blivit en vardagsgrej och betyder ingenting, varför skulle det annars ske så många aborter på en dag? Barnen är det bästa vi har, oavsett om det ligger i magen eller springer runt och leker.

För att försöka göra något åt saken, då så många liv slocknar innan de ens har fått chansen att födas, så går jag vidare till politiken och röstar på Kristna Värdepartiet för att de värnar om enskilda människans värde, från början till slut. Jag delar åsikter med Kristna Värdepartiet och känner att jag har hittat helt rätt inför valet hösten 2018. Kristna Värdeparitet är partiet som tänker med hjärtat. Vilket är det absolut viktigaste för mig, att tänka med hjärtat!

Nathalie

Det här brevet kom till mig och det gjorde mig verkligen glad att en ung tjej väljer livet och föder sitt barn. Jag blir upprörd av att personal på den mödravård som skulle befrämja livet och stötta mamman ser abort som ett alternativ. Nu blev utgången ett barn som fick leva men tyvärr slutar det inte alltid så. 38000 barn dör i abort varje år i Sverige. Motsvarande en medelstor svensk stad utplånas varje år.

Karin Hansson Lindgren 

Talesperson för vård och omsorg, styrelseledamot distrikt Småland

karin


Läs mer om Kristna Värdepartiets livsbejakande politik här.

 

Detta inlägg publicerades i Abort och vår livsbejakande politik och märktes . Bokmärk permalänken.