Välkomna!

På den här bloggen skriver olika företrädare för Kristna Värdepartiet.

Mats Selander  (partiordförande)

Mats är lärare på Centrum för kristen apologetik där han bland annat undervisar i själavård, teologi och filosofi. Han har grundat och leder organisationen MRO-Människorätt för ofödda, som driver opinion mot abort genom att visa bilder på abortoffer. Vid sidan om detta försöker han dessutom skriva en doktorsavhandling om dygdetik och abort. Mats främsta politiska hjärtefråga är kampen för de ofödda små barnens rätt till liv. Andra bioetiska frågor som exempelvis utsorterande fosterdiagnostik, surrogatmödraskap och hur man hanterar embryon är viktiga frågor för mig, men också familjepolitiken och äktenskapets status. Han längtar efter att få se en politik som sätter etiken främst och där staten såväl som varje politiskt område analyseras utifrån ett klassiskt dygdetiskt och naturrättsligt perspektiv. Som ung tonåring var han ateist men blev troende kristen som 15-åring. Han var först aktiv i Svenska Kyrkan men är idag aktiv i en pingstförsamling. Mats och hans familj bor i en förort till Stockholm. Till fritidsintressen hör fotboll, innebandy, trummor, gitarr och bokläsande.

Andre Juthe

André är doktor i filosofi från Amsterdams universitet. Han har även en BA i praktisk filosofi, MA i teoretisk filosofi, MA i religionsvetenskap, och gymnasielärarexamen, allt från Uppsala Universitet. En av grundarna av reformationsbibelsällskapet där han nu är informationssekreterare. André har arbetat som gymnasielärare i psykologi, filosofi, och religion i många år.

Annette Westöö

Annette Westöö bor i Göteborg och arbetar som sfi-lärare inom vuxenutbildningen. Hon har en magisterexamen med religionsvetenskaplig inriktning från Uppsala universitet och lärarexamen från Göteborgs universitet. Annette är volontär för Människorätt för ofödda  och har ett starkt kyrkligt och ideellt engagemang.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s