Debattartiklar

2022-07-12 DAGEN

Värre kasta bort sitt samvete än sin röst – Dagen

Borde vi lägga ner? Borde vi tystna och låta “Jesu minsta” få dödas utan någon som helst politisk protest? Det enkla svaret är att våra samveten inte tillåter något sådant.

2021-02-18 DAGEN

Olycklig tajming av KD i abortfrågan

KD har trängt in sig den extremt trånga åsiktskorridoren så till den milda grad att när den nu vidgas är man livrädd för att inta den plats man enligt sitt eget partiprogram borde haft hela tiden, skriver tre ledamöter för Kristna Värdepartiets styrelse

2019-08-19 NORRAN

Prideflaggan hör inte hemma i skolan

Roland Ohlsson, partistyrelsen

Prideflaggan är inte synonymt med alla människors lika värde. Hade det bara handlat om det, utan koppling till den agenda som drivs på pridefestivaler, kunde man lika gärna skriva ”för alla människors lika värde” på en neutral flagga.

2018-08-23 NYHETER24

Kvinnor och män är olika

Annette Westöö, talesperson Staten och familjen

Hur vore det om vi för omväxlings skull provade konceptet att låta folk göra som de vill? Det är ganska oprövat i Sverige i och för sig, men jag är säker på att det skulle uppskattas.

2018-05-22 NYHETER24

Varför har eleven rätt att ifrågasätta läraren?

Bosse Vingren, partisyrelsen (ers)

Vad händer med ett samhälle som förlorar respekten för auktoriteter? I Sverige har ifrågasättandet i sig upphöjts till norm. Det gör att människor och framför allt barn och ungdomar inte har något att förhålla sig till.

2018-03-23 NYHETER24

”Stoppa Socialdemokraternas korkade angrepp på religiösa friskolor

Lars Borgström, skolpolitisk talesperson

 Angreppen är fega och ointelligenta. De som arbetar för integration och lyckas bra med utbildningen, de kristna skolorna, bestraffas.

 

 2018-02-22 MORGONBLADET

Krafttag mot våldet i skolan
Lars Borgström, skolpolitisk talesperson
Annette Westöö, talesperson Staten och familjen

För att komma till rätta med de akuta problemen får man börja med att erkänna att de finns. Kommunerna måste agera med bestämdhet, och om de inte vill eller förmår ingripa måste staten kliva in. Statens viktigaste uppgift är att skydda sina medborgare mot inre och yttre fiender, och här har vi – faktiskt – en situation där ett ingripande är befogat.

2018-02-20 MORGONBLADET
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Mats Selander, partiordförande

Det pågår ett krig i vår kultur. Ett krig mellan de som tror att individen måste anpassa sig efter moralen och de som menar att individen förtrycks av moralen.