Mamma, pappa, barn

Medborgarinitiativet ”Mamma, pappa, barn” är en begäran om en EU-reglering som definierar betydelsen av äktenskapet och familjen: äktenskapet är en union mellan en man och en kvinna. Med 1 miljon underskrifter kan initiativet kvala in som möjligt förslag till ny EU-lagstiftning.

Maria Hildingsson, generalsekreterare för ”Mamma, pappa, barn” i EU säger till tidningen Världen idag:

– Det vi ber EU-kommissionen om är att anta vårt förslag till definition av äktenskap och familj, bara för de fall där EU har kompetens att besluta, säger

– Alla medlemsstater beslutar själva i de här frågorna, och vi vill inte störa subsidarietsprincipen. Men EU använder i dag olika definitioner, och vi föreslår en harmonisering som grundar sig på den minsta gemensamma nämnaren i medlemsländerna: äktenskapet som ett förbund mellan en man och en kvinna, och familjen som kvinna, man och barn eller en förälder och barn.

Tiden håller dock på att rinna ut. Hittills har man bara fått in 200 000 underskrifter och fristen går ut 10 december. Initiativet ligger helt i linje med Kristna Värdepartiets politik, och vill gärna stötta det. Hjälp oss genom att själv skriva under och sedan sprida det till släkt och vänner.

Mats Selander, André Juthe & Annette Westöö

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.