Lite om Ebba och Aida

Idag publicerade Morgonbladet en debattartikel som vi talespersoner skrivit angående Ebba Busch Thors deltagande i prideparaden. Det blir allt tydligare hur Kristdemokraterna fjärmar sig från det man tidigare stod för. Förhoppningsvis kan Ebbas beslut tjäna till att väcka en och annan slumrande kristdemokrat och få honom eller henne att se sig om efter annat parti. Vi har ett förslag. 🙂

Ett annat uttalande som väckt oro kom i veckan från gymnasieminister Aida Hadzialic (för övrigt jämnårig med Ebba Busch Thor – kategorin värdelöst vetande). I Aftonbladet uttryckte hon att det är dags att diskutera ett förbud mot religiösa friskolor. Gymnasieministerns resonemang genomsyras av socialistiskt tänkande. I botten finns idén att barn är någon sorts statlig egendom. KV står för frihet på utbildningsområdet och vill därför avskaffa skolplikten. Vi vill tillåta hemundervisning och ge möjlighet att starta verkligt fria skolor. Läroplanen ska inte fungera som en tvångströja utan som ett stöd. För att sätta en gemensam standard för olika utbildningsformer vill vi införa nationella grundskole- och gymnasieexamina. Alla utbildningsformer ska vara under tillsyn – men vi menar att barns utbildning är familjens ansvar, inte statens. Våra grundtankar ligger, till skillnad från skolministerns, i linje med Europakonventionen och FN:s konventioner om de mänskliga rättigheterna. Läs gärna mer om vår utbildningspolitik här.

Skolan idag genomsyras av en mängd både ovetenskapliga och politiskt färgade idéer. Progressiva pedagoger har alltför länge haft fritt spelrum på Skolverket och vid högskolornas pedagogiska institutioner. När staten alltmer begränsar möjligheten till fria val på utbildningsområdet innebär det att man tvingar på medborgarna en viss ideologi. Till råga på allt ska vi betala för detta med våra skattepengar.

Mitt förslag är att företrädarna för dessa idéer ska starta friskolor istället för att tvinga dem på barnen i den kommunala (i praktiken statliga) skolan. Vill du ha en skola kliniskt ren från konfessionella inslag? Önskar du en skola med fri fostran och med fokus på underhållning istället för undervisning? Betraktar du kunskap och disciplin som skällsord? Vill du kringskära de vuxnas auktoritet i jämlikhetens och demokratins namn? Vill du marinera barnens sinnen i feminism, queerteori och moralisk relativism? Ja, men varsågod! Starta en friskola byggd på dessa principer och se hur många som frivilligt skickar sina barn till den. Det är väl en rättvis deal?

Nog om detta. Nu håller vi på att förbereda oss för Almedalsveckan. Ett gäng från KV kommer att finnas på plats måndag till onsdag nästa vecka och kampanja i den vackra medeltidsstaden. Vi har talartid måndag 4 juli kl. 13.00-14.00 och tisdag 5 juli kl. 11.00-12.00, båda tillfällena på Hamnplan. Kom gärna förbi och lyssna på oss om du befinner dig i Visby!

Annette Westöö

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.